detskavagottoleva

Alla inlägg den 25 januari 2015

Av Monica Johansson - 25 januari 2015 23:04

Oj vad den här helgen gick fort! Lördagens sökträning med 5 hundar/förare. Banan var knappa 200 m och relativt öppen terräng. Lite uppförsbacke på vänster sida. Ila krånglade lite vi första skicket, ville inte gå rakt ut dit jag pekade, utan hade bestämt sig för att dra snett inåt rutan. Tredje skicket lyckades. Därefter gick hon ut fint till figgarna och hämtade rullarna. Avlämnandet blev slarvigt. Gjorde tre tomskick varav två gick rakt ut, men vek lite bakåt och liksom en åtta tillbaka till mig. Tredje drog hon bakåt, så jag skickade om och då gick hon rakt ut men med en åtta där också. Jobbar fint med hög motivation. Nöjd ändå! En härlig belöning för henne är att efteråt få springa i skogen med Dyrka. Just det ja, vi gjorde en budföring 100 m. Raketfart och snabbt sättande hos mottagaren.

Innan jag satte mig när jag kom hem, så bakade jag ett matbröd med en massa godsaker i! Hade jag satt mig först hade det inte blivit nåt bröd! 

Söndag. Var bjuden till en kompis för att prova på att köra kick-spark.

 

Ila har aldrig provat på att dra! Jag har haft jämt schå med att få henne att INTE dra i kopplet! Vi var fyra personer som körde 6 hundar. Jag trodde väl i min enfald att det bara var att hänga på och åka efter hunden. Men dom var alla nybörjare, så vi fick springa med och få dem att fatta att det var tillåtet att dra! 

 

Så här började vi....

 

... sen blev det så här!

 

Med lite lock o pock så drog hon!

 

Härlig känsla när det blir lite fart!




Ovido - Quiz & Flashcards