detskavagottoleva

Alla inlägg den 10 maj 2015

Av Monica Johansson - 10 maj 2015 23:29

Efter att vi blivit uppflyttade till elit-klass, så får vi ge oss i kast med några nya moment och och en del andra där svårighetsgraden har höjts. Det känns roligt för Ila är på ett himla gott humör och tycker att det är roligt med all träning. Jag försöker också att göra träningen så lustfylld och lekfull som möjligt. Spår med spårupptag tränar vi när tillfälle ges, ganska oplanerat. Däremot tränar vi så mycket som möjligt på "uppletande av föremål". Vi har ju haft en rejäl svacka med det momentet, men det har lossnat ganska bra.

 

Full fart in med föremål och fina avlämningar. Inget tugg heller!


Vad gäller lydnadsmomenten så har jag faktiskt gjort en grov-långtidsplanering. Varje vecka ska vi träna på fyra olika moment, intensivt. Jag har precis avslutat första veckan då vi tränat på följsamhet, metallapportering, stegen och inkallning från stående till läggande. Det blev fyra ganska korta men intensiva träningstillfällen som kändes alldeles lagom. Uppnått målen med råge! Känns kul att börja med fyra "nya" moment i morgon! Då blir det att träna på kryp, skall, tungapporten och "broar" (tiden mellan momenten). 

Måste ju också visa en bild på en bedårande valp som jag träffat och fotat. En ny kompis till vårt träningsgäng!

 

Han heter Molars Garro.


Nästan alltid gör jag roliga saker som jag själv vill göra. Jag lever ett otroligt priviligerat liv som pensionär! Men ibland så är det inte lika roligt - bilbesiktning!

 

I år blev det dyrt, eftersom jag var tvungen att ombesiktiga bilen efter att den varit på verkstan och bytt ut en spindelled och en styrled. Det blev en dyr historia, med mina mått mätt!


Men tillbaka till det som är trivsamt! Sökträning med seniorgänget! Ila är duktig och matte är slarvig och ofokuserad! Måste skärpa till mig där!

Elisabeth och Judie.


 

Den sociala delen är nog så viktig för oss pensionärer, och fika i skogen smakar underbart!



Ovido - Quiz & Flashcards